O nama

O nama

Naša osnovna djelatnost je izvođenje građevinskih i građevinsko zanatskih radova na objektima različitih vrsta i namjena iz oblasti visokogradnje, niskogradnje i saobraćajnica. Sjedište privrednog društva je u Spužu, opština Danilovgrad.

U domenu visokogradnje najveći dio poslovnih aktivnosti je vezan za izgradnju stambenih i poslovnih objekata za tržište i za poznate Investitore.

Obavljamo sve građevinske i građevinsko zanatske radove na rekonstrukciji , adaptaciji i nadogradnji kako postojećih objekata, tako i izgradnji potpuno novih objekata. Pored visokogradnje bavimo se takođe i niskogradnjom odnosno izvođenjem radova na objektima putne infrastrukture u zemlji. To se posebno odnosi na izgradnju, rekonstrukciju i modernizaciju lokalnih regionalnih i magistralnih puteva, izgradnju i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica i slično.

Privredno društvo je u potpunosti tehnički i kadrovski opremljeno za sve predmetne radove. Zapošljavamo približno stotinak ljudi.

D.O.O. „Gradnja promet“ je jednočlano društvo sa ograničenom odgovornošću koje je 100% u privatnom vlasništvu.

U svojoj referenc listi izvedenih objekata posebno su značajni objekti na rekonstrukciji i modernizaciji putne infrastrukture u zemlji ( rekonstrukcija ulice Stanka Dragojevića, Vojvođanske, Miloja Pavlovića, raskrsnice kod AD Radoje Dakić, Iva Andrića, Karađorđeve i Njegoševe ulice, izgradnja dijela Bokeške ulice, rekonstrukcija raskrsnice Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Bulevara Jovana Tomaševića , rekonstrukcija Ulice Vladimira i Kosare, Ulice Dositeja Obradovića, rekonstrukcija saobraćajnice na starom putu  Danilovgrad-Malo brdo , izgradnja potpornih zidova na starom putu prema Danilovgradu , rekonstrukcija Ulice 19 decembar, izgradnja dijela saobraćajnice Nova 2 od PR1 do PR21 UP skladište i servisi Cijevna,  izgradnja I faze dionice miniobilaznice od Anova na Zlatici do Ulice Nikole Tesle, uređenje terena oko lokaliteta za pogon za preradu voća u Matagužima, rekonstrukcija raskrsnice na magistralnom putu M-2.4 Petrovac-Bar lokalitet Sutomore), rekonstrukcija i adaptacija zgrade Američke ambasade u Podgorici,  izgradnja Eko zgrade UN-a u Podgorici, izgradnja Sportske dvorane Univerziteta Crne Gore u Podgorici,  Upravna zgrada „Zetatransa“ u Nikšiću, “Dom solidarnosti Crvenog Krsta“ u Sutomoru, izgradnja benzinske pumpe u Podgorici i Kotoru Investitora d.o.o. „Vuk Petrol“,  izgradnja stočne pijace,  izgradnja sanitarne deponije ,izgradnja pješačkog mosta na rijeci Morači, kao i „Vojnog mosta“ u naselju Zagorič,  rekonstrukcija mosta na Cijevni na putu za selo Dobročin i rekonstrukcija Tabačkog mosta.

Izgradili smo i predali kupcima preko 100.000 kvadratnih metara stambeno – poslovnih prostora.

Timski rad, kvalitetan menadžment, ulaganje u visoko stručne kadrove učinili su da danas možemo odgovoriti najsloženijim zahtjevima projektanata i investitora. U izgradnji i vršenju usluga koristimo najkvalitetnije  materijale i savremenu opremu što nam omogućava da poštujemo dogovorene rokove i izađemo u susret zahtjevima kupaca. Prednje navedeno je ujedno i naša glavna poslovna strategija.

Kooperantski aranžmani sa privrednim društvima  iz zemlje i inostranstva nam omogućavaju izvođenje najizazovnijih i najzahtjevnijih projekata iz oblasti građevinarstva.

Gradnja Promet je uspješno prošla evaluaciju kreditne kuće Coface, na osnovu koje nam je izdat web sertifikat Excellent SME Montenegro, što je samo još jedan u nizu potvrda kvaliteta i pouzdanosti koje krase našu firmu.


Mehanizacija

„Gradnja Promet“ d.o.o. posjeduje savremenu opremu i mašine za izvođenje  građevinskih i građevinsko zanatskih radova. U tom smislu posebno izdvajamo:

Teretna motorna vozila :

 • Kamioni za prevoz tereta
 • Kiperi
 • Mikseri
 • Vučna vozila
 • Dostavna vozila

Građevinska oprema i mašine:

 • Kranovi
 • Autodizalica
 • Bageri
 • Rovokopači
 • Mobilno drobilično postrojenje

U kontinuitetu težimo stalnom obnavljanju i modernizaciji vozila, opreme i mašina sa ciljem pružanja kvalitetnijih usluga.

Istorija

Gradnja promet d.o.o. je osnovana 1989 godine.

Raspolažemo sa upravnom zgradom – poslovno kancelarijskim i izložbenim prostorom, kao i proizvodnim pogonom u Spužu, koji je  namijenjen  za izradu i montažu čeličnih konstrukcija i svih elemenata različitih namjena koji se rade od čelika, izradu i montažu aluminijske i PVC bravarije – stolarija, kao i drugih elemenata slične namjene.

Proizvodni pogon mehanizacije u naselju Grbe – Spuž površine 2.300 m2 opslužuje cjelokupni vozni park kojeg čine teretna motorna vozila, putnička vozila, razni tipovi građevinskih mašina, uređaja i sl. Na istoj lokaciji posjedujemo magacinske i skladišne prostore za smještaj robe i materijala.

 • 1989 – Osnovana kompanija

Misija

Naša težnja je usmjerenost na kvalitet i realizaciju svih projektantskih zahtjeva, zadovoljstvo kupca i stalno podizanje nivoa zanatskog umijeća, a sve u želji da zadovoljimo potrebu za funkcionalnošću i skladom izgrađenih objekata.

Vizija

Odlikuje nas brzina, fleksibilnost, kvalitet, stručnost kreirani kroz dugogodišnje iskustvo i rad. U obavljanju radnih zadataka i sprovođenju procesa pridržavamo se standarda sistema menadžmenta kvalitetom ISO9001, ISO 14001 i OHSAS 18001.

Partneri

euromix beton
avio petrol
tara trans
standard inzinjering
nivel djurovic
ramel
zilpo
winner
putevi bar
met alu plast
sigillum
laser mne
musculus
monter
montenegro petrol
aqua arts
okov